Antalya’nın Kepez ilçesine Kepez Belediyesi ve Kafkas’ın Kadınları Derneği işbirliğinde ‘Otizm Umut Atölyesi’ açıldı. Otistik ve özel bireyler için farkındalık yaratma amacıyla kurulan atölyeye, otizm ve engellilik camiasının önemli ismi Doç. Dr. Şükran Taçoy’un ismi verildi.  Dans gösterileri eşliğinde başlayan atölyenin açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek katılım gösterdi. Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin “Bu tür merkezler özel bireyler için çok değerli” dedi.

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Nayla Atay Parkı’na ‘Otizm Umut Atölyesi’ açıldı. Otistik ve özel bireylerin farkındalığını kuvvetlendirme amacıyla kurulan atölyenin açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Kafkas’ın Kadınları Derneği Başkanı Emel Yenigün ve birçok siyasi isim de katılım gösterdi.

“HER PLATFORMDA İLGİYİ ÖZEL BİREYLERİMİZE VERMEMİZ LAZIM”

Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Bu çok anlamlı çok güzel merkezin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Belediyeciliğin ana unsurlarından birisi bu. Şehre, şehrin insanlarına hizmet edeceksiniz. Ve özel ilgiye ihtiyaç duyan bireylere ihtimam göstereceksiniz. Bu hususta Kepez Belediye Başkanı’mızı kutluyorum. Diğer belediyelerimizin de benzeri projeler arttırarak devam ettirmesini temenni ediyorum. Her platformda ilgiyi özel bireylerimize ve onların ailelerimize vermemiz lazım. Otistik bireylere, down sendromlu bireylere, diğer engellilerden bir tık farklı bir gözle bakmamız gerekiyor. Onlar ve aileleri daha özel ilgiye ihtiyaç duyuyorlar.  O yüzden bu tür merkezler özel bireyler için çok değerli ”dedi

ATÖLYEDE AKADEMİK KATKININ ÖNEMİ

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise iyi insanların sayısının artmasına dikkat çekerek, “İyi işlerin yapılmasıyla dünya güzelleşecek. Kadın eli değen, önemli bir organizasyon içerisindeyiz. Bugünde burada Kafkas Kadınlarının el attığı önemli bir organizasyondayız. ‘Özel bireylerin yaşamını nasıl daha çok kolaylaştırabiliriz’ düşüncesiyle arkadaşlarımız böyle bir organizasyona girdi. Biz de üniversite olarak buraya akademik bir katkı nasıl sağlayabiliriz. Bunu çabası içerisindeyiz. Merkezimizin adı da önemli. Rahmetli hocamız, bu işi başlatanlardan” vurgusu yaptı.

 “ÖZEL BİREYLERLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Kepeze yenin bir tesis kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “ son derece önemli, güzel, hepimizin iftiharı olacak bir projenin bugün ilk adımını Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında atmaktan dolayı çok mutluyum. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren, bir yandan Kepezin kangrenleşen sorunlarına çareler ararken; diğer yandan da eğitimle, kültürle, sanatla, sporla, bilimle ve teknolojiyle yepyeni aydınlık bir geleceğin inşasına kafa yorduk. Ve bununla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Tabii bunları yaparken, sosyal belediyecilik uygulamalarını da bir kenara bırakamazdık. Bu konuda da projeleri hemşerilerimizle buluşturmalıydık. Bu noktada en büyük destekçimiz de sivil toplum oldu. Bugüne kadar özellikle özel bireylerle ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Bugünde işte o çalışmalardan birisini gerçekleştiriyoruz. Bu müstesna çalışma için Kafkas’ın Kadınları Derneği’ne gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖZEL BİREYLERE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kafkas’ın Kadınları Derneği Başkanı Emel Yenigün’de atölyenin istihdama katkı sağlayacağının altını çizerek, “İş dünyasına otizm farkındalığını yayarak gençlerimize mesleki eğitimiyle beraber istihdam sağlamak istiyoruz. İnşallah hep birlikte bunu gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Açılış töreni, katılımcıların kurdele kesimiyle sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz