Ana Sayfa Gastronomi GEZİ GASTRONOMİ 2. Nesil Patron Didem Koldaş Başarısının sırrı “önlüğü hiç çıkarmadım”

2. Nesil Patron Didem Koldaş Başarısının sırrı “önlüğü hiç çıkarmadım”

32
0

Ak Simit & Kafe & Fırın 1987’ten beri tam 38 yıldır kendi tatlı tarihini yazarak Ankara’nın hafızasına sağlam köklerle tutunuyor. Adını iştah kabartan sohbetlerde duyardım lakin gitmek nasip olmamıştı. Kendimi yollara vurduğum keyifli günlerin birinde, araladığım kapısından mis gibi kokular eşliğinde içeri girerken, aklımda olan şey çarçabuk aperatif bir şeyler atıştırmaktı. Güler yüzlü insanların samimi sohbeti ve enfes ikramlarla orada birkaç saat geçireceğimi nereden bilebilirdim ki?

Hikaye; Çorum Uğurludağ’lı bir grubun Ankara’da pastacılık ve fırıncılığı öğrenmeleri, orada dükkanlar açmaları ve sonrasında farklı ilçelerde benzer dükkanlar açmalarıyla başlıyor. Şu an pastanenin 2. kuşak sahibi olan Didem Koldaş babasının yanından Ankara’ya gelme kararı alıyor, halen Hoşdere Caddesi No:168/B’de, bulunduğu Ak Simit fırınını kuruyorlar. Fırının 2. kuşak sahibi Didem Koldaş ise çıraklık ve kalfalığı işletmede deneyimledikten sonra “usta” sıfatıyla babasından devralıyor. O dönemlerde yanında çalışan çırağı ise şu anda pastanenin ustası konumunda ve O da yeni ustalar yetiştirmeye devam ediyor. Yani tarifler ve el lezzeti kuşaktan kuşağa aktarılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz